Belgen (met 4 Gargoyles!) zilver op WK

Het voorbije weekend vond de IQA World Cup plaats in Firenze, Italië. Maar liefst 29 nationale ploegen vochten er om de Wereldbeker, waaronder de Belgische nationale ploeg, de Belgian Gryffins. Dit jaar telden de Gryffins vier van onze Gargoyles: Nick De Leu, Suzanne Fischer, Gloria Roelants en Viktor Moortgat. 

 

In de poulefase kwamen de Belgen als beste naar boven. Ze wonnen van Finland, Polen, Frankrijk en Zuid-Korea. Op dag twee kwamen ze opnieuw uit tegen Polen en Frankrijk, waar ze nogmaals van wisten te winnen. In de halve finale speelden ze tegen het ijzersterke Turkije, waarna ze in de finale uitkwamen tegen de Verenigde Staten. De sport ontstond meer dan tien jaar geleden in de VS en de Amerikaanse ploegen hebben historisch gezien altijd een voorsprong gehad op de rest van de wereld. Vorig jaar was Australië het allereerste land dat van de VS wist te winnen. Dit jaar hadden de Belgen bijna die kans. 

Na een ongelukkige start (30-0 VS-BEL) kwamen de Belgen op gang en wisten ze voor de rest van de wedstrijd binnen snitch range te blijven. Het kon beide kanten op toen de snitch runner op het veld kwam, maar het was de VS die de snitch wist te vangen. Met 120-70 als eindscore en een zilveren medaille kwamen onze Gargoyles en Gryffins moe maar voldaan weer naar huis. We zijn enorm trots op onze spelers en hopen ook in de toekomst Gargoyles te laten doorstromen naar de nationale ploeg.