The League of Extraordinary Ghentlemen

Sinds 2015 organiseren we iedere zomer het internationale fantasytoernooi The League of Extraordinary Ghentlemen (oftewel LXG). De eerste editie was zo’n groot succes dat de volgende edities in recordtijd uitverkocht raakten. LXG staat bekend als een goed georganiseerd toernooi waarbij de organisatie de spelers net dat beetje extra geeft en waar iedereen zich welkom voelt.

LXG heeft sinds 2018 een eigen website: http://lxg.ghentgargoyles.be 

Het concept

In een fantasytoernooi is het de bedoeling om spelers van verschillende niveaus en achtergronden de kans te geven met elkaar te spelen zodat ze zoveel mogelijk bijleren. Spelers schrijven als individu in en worden door de organisatie verdeeld over acht teams. Er wordt hierbij rekening gehouden met de ervaring van de spelers zodat er gebalanceerde teams ontstaan. Bijzonder aan LXG is dat er rekening wordt gehouden met de volgende zeven eigenschappen van een goede zwerkbalspeler: behendigheid (agility), communicatie (communication),  kracht (strength), precisie (precision), snelheid (speed), subtiliteit (stealth) en doorzettingsvermogen (perseverance). Om de vertrouwde gezellige sfeer te houden werd er besloten het maximum van acht ploegen en 136 spelers te hanteren.

Praktisch

LXG vindt plaats in de Blaarmeersen te Gent, meestal in het laatste weekend van juli of het eerste weekend van augustus. De editie van 2019 zal plaatsvinden op 27 en 28 juli. Toegang voor toeschouwers is gratis. Er kan reclame aangeboden worden op het evenement in ruil voor financiële sponsoring of sponsoring in natura. Sponsor of pers? Gelieve contact op te nemen via lxg@ghentgargoyles.be