Lid worden?

Heb jij ook zin gekregen om quidditch / zwerkbal te spelen? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Voor je je inschrijft, is het een goed idee om eens een proeftraining te komen volgen. Op de kalender op de website zie je wanneer de volgende training zal plaatsvinden, en ook via onze Facebookgroep (https://www.facebook.com/groups/ghentgargoyles/) blijf je altijd op de hoogte. Competitiespelers kunnen drie keer komen meetrainen alvorens lid te worden.

Wie kan meedoen met de competitie?

Iedereen die tijdens het seizoen minstens 16 jaar oud is of wordt. Minderjarige spelers hebben schriftelijke toestemming van de ouders nodig om deel te nemen.

Zwerkbal is een verplicht gemengde sport, dus zowel jongens als meisjes als personen die zich niet binnen het binaire genderstelsel identificeren mogen deelnemen.

Alle spelers gaan akkoord met het lidmaatschapsbeleid en de gedragscode

Wat als ik te jong ben?

Voorlopig  bestaat er in België enkel competitie voor spelers vanaf 16 jaar. In Gent proberen we af en toe proeftrainingen te geven voor spelers jonger dan 16 jaar en willen we bij voldoende interesse met een jeugdploeg starten. Wie op de hoogte gehouden wil worden kan dit formulier invullen. 

Wat kost het?

Spelers moeten eerst lid worden van de Belgian Quidditch Federation via match center, wat dit seizoen 44 euro kost (of 38 zonder verzekering, maar controleer in dit geval of je huidige verzekering ook zwerkbalongevallen dekt). Vervolgens kan een speler lid worden van Ghent Gargoyles. Het inschrijvingsgeld voor competitiespelers voor het huidige seizoen (2019-2020) bedraagt 95 euro. Hierin zit de club- en teamaansluiting bij de Belgian Quidditch Federation – waardoor we deel kunnen nemen aan de officiële competitie -, gebruik en onderhoud van materiaal, onderhoud website, en een deel van de kosten voor huur van de terreinen en administratie. De overige onkosten van de club worden doorheen het jaar gedragen door middel van initiaties en fundraisingsactiviteiten. 

Heb ik speciaal materiaal nodig om de sport te spelen?

Zwerkbal wordt gespeeld op voetbalschoenen zonder metalen noppen. Daarnaast is het dragen van een hoofdband in de kleur van de spelpositie alsook het dragen van een gebitsbeschermer verplicht tijdens officiële wedstrijden.

De club beschikt over enkele blanco truitjes voor nieuwe spelers, maar de meeste spelers kopen na verloop van tijd een eigen truitje en short aan (truitjes kosten ongeveer 30 euro, shorts ongeveer 20 euro).

Daarnaast mogen spelers ook handschoenen (voor extra grip op de bal) en beschermende kledij dragen. Deze aankopen zijn nooit verplicht. Let op: bescherming mag geen harde stukken bevatten en mag spelers niet in gevaar brengen. Shirts of rugbyhelmen met vulsel (padding) zijn toegestaan, maar harde helmen of harnasachtige beschermers mogen niet. Contacteer bij twijfel de club alvorens je een grote aankoop plant.

Inschrijven?

Inschrijvingen zijn doorlopend geopend. Schrijf je eerst in als speler bij de Belgian Quidditch Federation via deze website. Vul vervolgens dit formulier in om je officieel in te schrijven als competitiespeler bij Ghent Gargoyles.

Jonger dan 16 jaar? Vul dit formulier in als je op de hoogte gehouden wil worden van proeftrainingen.