Derde editie internationaal zwerkbaltoernooi the League of Extraordinary Ghentlemen – LXG 3

Op 29 en 30 juli 2017 vindt de derde editie plaats van ons internationale zwerkbaltoernooi the League of Extraordinary Ghentlemen (afgekort LXG) in de Blaarmeersen te Gent. De 130 deelnemers zijn afkomstig uit tien verschillende landen, hoofdzakelijk binnen Europa, maar er zijn ook enkele spelers uit de VS en Australië. Spelers schrijven zich in als individu en worden door de organisatie in teams ingedeeld om zo gebalanceerde ploegen te krijgen. Het toernooi is een unieke kans voor spelers met verschillende achtergronden om tijdens de zomermaanden (wanneer de officiële competities stilliggen) toch spelervaring op te doen. Toeschouwers mogen gratis naar het toernooi komen kijken.
Vorige edities van LXG raakten in recordtijd uitverkocht. Dit jaar moesten spelers deelnemen aan verschillende uitdagingen om kans te maken op een plekje in een team. De uitdagingen hadden te maken met de zeven vaardigheden die binnen LXG centraal staan en die de sport typeren: behendigheid (agility), communicatie (communication), kracht (strength), precisie (precision), snelheid (speed), subtiliteit (stealth) en doorzettingsvermogen (perseverance).
Er nemen in het totaal 8 ploegen deel aan het toernooi. Wedstrijden vinden plaats op kunstgrasveld D in de Blaarmeersen (ingang via parking Oost). De eerste wedstrijd gaat om 10u ’s ochtends van start, de laatste wedstrijd staat gepland rond 16u. Op dag 1 wordt er in poules gespeeld, de uitslag van de poules bepaalt welke teams het op dag 2 tegen elkaar opnemen tijdens de afvalwedstrijden.

Toeschouwers mogen gratis naar het toernooi komen kijken.

 

Foto door Jelmer Lokman