Gargoyles op toernooi Flying Meatball in Luik

Tekst: Gloria Roelants | Foto’s via: Niels Taelman, Gloria Roelants, Nick De Leu

Vorig weekend organiseerde Liège Leviathans quidditch club asbl een derde editie van hun fantasytoernooi The Flying Meatball in Luik. Elk jaar krijgt het toernooi een bepaald thema, de vorige jaren waren dit meatballs en Star Wars. Dit jaar was het thema de bekende BBC-reeks Doctor Who.

Inschrijvingen gebeurden in teams van zeven die men zelf mocht samenstellen, waarna deze samengevoegd werden met een ander team van zeven en nog twee extra spelers. Zo waren er acht teams van zestien spelers. Elk team mocht een van de dertien Doctors uit Doctor Who kiezen om als teamnaam te gebruiken en hierbij in een passende jersey te spelen. Maar liefst twaalf van onze Gargoyles namen deel aan het toernooi. Glenn, Femke, Josse, Karen, Niels en Laurens met als captain Lore zaten in team Hartnell. De andere Gargoyles, Nick, Suzanne, Eli en Jorn, zaten in team Capaldi met als captain Gloria.

Onze Gargoyles op de derde editie van the Flying Meatball.

Beide teams speelden zeer sterke matchen, zelfs zo dat ze op een gegeven moment tegen elkaar uitkwamen. Het was een zeer nauwe match om niet te vergeten met een eindscore van 170*-140. Na deze bloedstollende wedstrijd stootte team Capaldi door naar de upper bracket en ging team Hartnell door naar de lower bracket.

Team Hartnell

Na de lunchbreak speelde team Capaldi een wedstrijd die zou beslissen of ze de finale mochten spelen. Helaas verloren ze de wedstrijd met een snitchcatch van het andere team tijdens de verlengingen. Na deze spannende wedstrijd van team Capaldi was het aan team Hartnell om de lower bracket te winnen. Die winst behaalden ze ook effectief na een mooie snitchcatch van onze seeker Glenn. Dit zorgde voor een eindscore van 160*-40 en een mooie vijfde plaats in de ranking.

Team Capaldi

Team Capaldi mocht dan niet de finale spelen, toch gaven ze zich 100% voor de bronzen medaille. Die mochten ze dan ook mee naar huis nemen na een goede wedstrijd met een eindscore van 120-80*.

Het gebeurt wel vaker dat de Gargoyles deelnemen aan fantasytoernooien, dit om meer ervaring op te doen. Zeker tijdens de zomermaanden waarin de Belgische competitie stilligt, is het de ultieme kans om deel te nemen aan toernooien zoals The Flying Meatball.

Natuurlijk blijven we tijdens de zomermaanden wel doortrainen: woensdag van 20u tot 22u op het veld van Hou Ende Trou (Muilaardstraat 85) en op zaterdag van 14u tot 17u in de Marathonstraat 35. Nieuwe spelers zijn steeds welkom!