Vierde editie the League of Extraordinary Ghentlemen

Ons succesvolle internationale zomertoernooi is alweer aan de vierde editie toe. The League of Extraordinary Ghentlemen (LXG) telt meer dan 130 spelers uit 14 verschillende landen. Veel van hen zakken af naar Gent na het Wereldkampioenschap, dat vorig weekend plaatsvond in Italië, verwacht je dus aan zwerkbal op topniveau! 

 

Spelers schrijven individueel in en worden door de organisatie in 8 teams verdeeld. Het toernooi is een ideale kans voor nieuwe spelers om ervaring op te doen en voor meer ervaren spelers om nieuwe dingen te proberen buiten het seizoen om. Ter voorbereiding op het toernooi werd er op woensdag een open training georganiseerd, op donderdag een scheidsrechterworkshop gegeven door Amerikaans topscheidsrechter Chris LeCompte en op vrijdag een mini beach quidditchtoernooi op het strand van de Blaarmeersen.

Wedstrijden vinden plaats op kunstgrasveld D in de Blaarmeersen (ingang via parking Oost). Op dag 1 gaat de eerste wedstrijd om 10u ’s ochtends van start, de laatste wedstrijd staat gepland rond 15u. Op dag 1 wordt er in poules gespeeld, de uitslag van de poules bepaalt welke teams het op dag 2 tegen elkaar opnemen tijdens de afvalwedstrijden.

Benieuwd hoe quidditch (zwerkbal) precies gespeeld wordt? Kom de sport ontdekken tijdens ons toernooi. Een unieke mix van handbal, trefbal, rugby,… Quidditch is de enige verplicht gemengde contactsport ter wereld.

 

Evenement met de steun van Provincie Oost-Vlaanderen.